NOVI SPORTSKO-REKREACIJSKI SADRŽAJ U MARINIĆIMA 

11. svibnja 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

MARINIĆI – U Marinićima su predstavljeni novi sportsko rekreacijski sadržaji.

Sa zapadne strane objekta u kojem djeluje Boćarski klub Marinići izgrađeno je sportsko igralište za košarku te manje  dječje igralište. Na dječjem igralištu su postavljene prigodne sprave za igru, a podloga je u kombinaciji šljunka i antistresne podloge zbog veće sigurnosti djece prilikom korištenja. Igrališta imaju i rasvjetu, a postavljena je i tipizirana urbana oprema. Općina je u izgradnju novog sadržaja u Marinićima uložila 616 tisuća kuna. Površina zahvata iznosi oko 1100 četvornih metara od čega sportsko i dječje igralište zauzimaju 562 četvorna metra. Ostatak je namijenjen budućem parkiralištu te zelenim površinama.

„Izgradnjom novoga dječjeg igrališta u Marinićima osigurali smo uvjete za sigurnu igru i druženje te bolje uvjete za rast i razvoj djece. Ono će doprinijeti  socijalizaciji, međusobnom povezivanju te interakciji djece i mladih. Mještani Marinića dobili su kvalitetan i siguran prostor te veću kvalitetu provođenja slobodnog vremena djece na otvorenom što je posebno važno u ovo doba pandemije kada je boravak na svježem zraku u kontroliranim uvjetima dobrodošao. Igranjem na spravama djeca razvijaju fizičku koordinaciju kroz rekreaciju, zabavu i druženje. Osim toga, izgradnjom igrališta potičemo djecu i mlade na aktivniji i zdraviji način života“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović. 

Mještanima Bezjaka dolazak do Marinića bit će olakšan u sljedećih 2 do 3 mjeseca jer Općina planira urediti šumsku pješačko-biciklističku stazu koja će od Bezjaka voditi do dječjeg igrališta kod Boćarskog kluba Marinići. Trasa je locirana s obzirom na vlasničke odnose te će djelatnici Komunalnog društva uskoro početi  s krčenjem raslinja nakon čega će se staza i urediti. Osim izgradnje novih dječjih igrališta, Općina u suradnji s Komunalnim društvom Viškovo kontinuirano radi na redovitom i izvanrednom održavanju postojećih dječjih igrališta za što se godišnje izdvaja oko 100 tisuća kuna. U prethodnom razdoblju tako su obojane i popravljene sprave odnosno zamijenjeni dotrajali dijelovi na dječjim igralištima Furićevo, Marčelji, Srokov kal, Stupari, Garići, Marinići, Mavri, Biškupi, Mladenići I Petrci. Na dječjem igralištu Srokov kal je postavljena i zaštitna ograda s portunom. Na nekim igralištima su posađena i nova stabla te je izvršeno dodatno hortikulturno uređenje.