NOVA VATROGASNA AUTOCISTERNA ZA POTREBE DVD-A SAN MARINO NOVI VINODOLSKI

14. prosinca 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

NOVI VINODOLSKI – U Ozlju gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić potpisao je Ugovor o smještaju, čuvanju, održavanju i korištenju višenamjenske autocisterne za vodu. Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković, predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić te predstavnici DVD-a San Marino Novi Vinodolski Velibor Topolovec, Valentino Topolovec, Ivan Baričević, Alen Smolčić i Igor Fabrični.

Autocisternu u Novi Vinodolski doveo je Alen Smolčić, koji je uz Igora Fabričnog prošao obuku rukovanja i korištenja iste.

U srpnju 2019. godine Grad Novi Vinodolski uputio je Zahtjev Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ravnateljstvu za robne zalihe za dodjelu vatrogasne cisterne. Vozilo kojim trenutno raspolaže DVD s prijeđenih  preko 1 000 000 km na intervencijama i prijevozu vode za potrebe kućanstava Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice i Vinodolske općine, više nije moguće održavati u uporabnom stanju, stoga će ova donacija unaprijediti djelovanje operativne postrojbe DVD-a San Marino Novi Vinodolski.