Nova ulaganja u sportsku infrastrukturu – kreće rekonstrukcija pomoćnog igrališta u Žuknici

11. travnja 2021. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
KOSTRENA – Potpisan je ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji pomoćnog igrališta na stadionu u Žuknici vrijedan 7,4 milijuna kuna čime će se pridonijeti poboljšanju uvjeta treniranja i sportskog razvoja lokalnog nogometnog kluba Pomorac 1921 i stvoriti preduvjeti za odigravanje službenih nogometnih natjecanja svih kategorija i uzrasta.

Osim velikog broja poklonika i članstva, nogomet je sport s najdužom tradicijom u Kostreni pa će se i ovom kapitalnom investicijom na lijep način obilježiti stoljeće organiziranog igranja nogometa na ovom području.

Projektom rekonstrukcije i proširenja pomoćnog igrališta predviđeno je postavljanje nove umjetne trave uz ishođenje FIFA QUALITY PRO certifikata kao i povećanje dimenzija terena sa sadašnjih 99,10 x 61,60 m na dimenziju 106 x 72 m.  Igralište će dobiti i novu rasvjetu, po najvišim standardima, ogradu sa zaštitnom gumenom spužvom na svim stupovima oko igrališta, novu tribinu na istočnom dijelu te novu opremu (golove, klupu za rezervne igrače i suce, korner zastavice i dr.). Rekonstrukcijom je predviđena i izvedba potpornih zidova igrališta i oborinske odvodnje kao i prilaznog puta za interventna vozila na sjevernoj strani igrališta.

Ukupna vrijednost projekta od projektiranja do završne faze iznosit će preko 7,6 milijuna kuna što je najveće ulaganje u Žuknicu u posljednjih dvadeset godina i predstavlja početak ulaganja u ovaj važan sportski kompleks.

Iako je Općina za realizaciju projekta osigurala sredstva u ovogodišnjem proračunu, projekt rekonstrukcije i proširenja pomoćnog igrališta prijavila je i na natječaj Ministarstva turizma i sporta na čiju se odluku o sufinanciranju još čeka, no prijavom projekta Općina želi nastaviti s uspješnim povlačenjem bespovratnih sredstava za različite projekte kako bi se u njima umanjio udio proračunskih sredstava.

Prijavom na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) Vinodol pokušat će se dobiti sredstva i za rekonstrukciju drugog, malog pomoćnog igrališta na kojem bi se postavila nova umjetna trava, ograda i oprema.

 

Pripremljen je i projekt poboljsanja energetske učinkovitosti zgrade nogometnog stadiona koji predviđa obnovu vanjske ovojnice (fasade),zamjenu kompletne stolarije, rekonstrukciju krovišta, ugradnju dizalice topline i solarne elektrane na krovu zgrade. Projekt je spreman i čeka otvaranje natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja koju čine GP KRK i Maxmar grupa, uslugu nadzora pružat će tvrtka Karloline – Kling iz koje dolazi i glavni projektant Matija Domijanić u suradnji s arhitektom Igorom Rožićem.

 

Radovi bi trebali započeti kroz desetak dana, a predviđeno vrijeme trajanja radova je 180 kalendarskih dana.