NOVA OPREMA NA RIJEČKOJ TRŽNICI

19. siječnja 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

rijeka tržnica RIJEKA – Zamjenom starih kiosaka novim metalnima, započela je zamjena opreme na centralnoj riječkoj tržnici. Novu opremu nabavlja i postavlja Rijeka plus, tvrtka u stopostotnom vlasništvu Grada Rijeke, koja od sredine srpnja upravlja riječkim tržnicama. Investiranjem u novu opremu i uređaje, žele se stvorit bolji uvjeti za prodavače i kupce.

Oprema se postavlja u popodnevnim satima, odnosno nakon završetka radnog vremena tržnice, a opremanje tržnice bi trebalo biti završeno do kraja ožujka.

Nabavljeno je 90 kiosaka vrijednih 5,6 milijuna kuna, a osim toga je naručeno 50 novih drvenih štandova s tendama, koji koštaju 241 tisuću kuna, te 130 drvenih pultova i 200 postolja, vrijednih 220 tisuća kuna. U tijeku je i nabava 50 novih suncobrana te je raspisan natječaj za izvođača radova na obnovi postojećih betonskih stolova na koje će biti stavljene nove čelične konstrukcije i tende. Pritom se osobita pažnja posvećuje novom vizualnom identitetu tržnica.

Što se tiče radnog vremena tržnica, ono i dalje ostaje isto kao i do sada, budući da su sami prodavači istaknuli kako da izvan uobičajenog radnog vremena tržnice, nema nekog bitnog interesa kupaca. No, otvorena je mogućnost da se još jednom ispita interes kupaca za produljenjem radnog vremena.