Nogometaši Rijeke i Dinama remizirali 2:2 u utakmici 15. kola Hrvatski telekom Prve lige.

13. prosinca 2020. | Kategorija: Sport

SPORT – Nogometaši Rijeke i Dinama remizirali 2:2 u utakmici 15. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Prvo poluvrijeme ponudilo je niz uzbuđenja. Igrači se nisu još propisno zagrijali, a Dinamo je poveo. U 20. minuti Gavranović je gurnuo loptu u prostor, utrčao je Ivanušec i poentirao – 0:1.

Bio je to hladan tuš za riječki sastav koji je ubrzo uhvatio konce u igri u pokazao karakter. U narednom periodu i Rijeka i Dinamo imali su neke situacije, ali bez opasnosti za suparnička vrata.

U 26. minuti Menalo je primio loptu na 18 metara i pucao iz okreta, ali udarac je otišao iznad grede. Samo minutu kasnije stigao je gol.

Murić je sjajno ubacio, Galović ostao sam na drugoj vratnici i poentirao glavom – 1:1.

Rijeka nije stala na tome, u 30. minuti Kulenović je lijepo izbacio Menala koji je otišao malo previše ulijevo, Livaković je izašao s crte i obranio pokušaj.

U 33. minuti Murić se lažnjakom riješio pratnje na polovici Rijeke, pretrčao cijeli teren, stigao pred kazneni prostor Dinama, ali njegov udarac je blokiran.

I onda je stigao drugi gol. Nova brza akcija Rijeke u 35. minuti, Tomečak je ubacio s desne strane, a Menalo je lijepo utrčao i poentirao glavom – 2:1!

U 38. minuti Nevistić je obranio opasan udarac Gavranovića, dok je u 45. minuti Murić proigrao Menala koji nije dobro primio loptu. Ipak, napadač Rijeke uspio se izboriti za poziciju, ali njegov udarac lako je obranio Livaković

Dinamo je u nastavku krenuo opasnije. U 52. minuti, nakon gužve u kaznenom prostoru Rijeke, Theophile je pucao, a Nevistić odlično obranio

U 63. minuti Hajrović je primio loptu u kaznenom prostoru Rijeke i snažno pucao iz okreta, Nevistić je ponovo sjajno reagirao.

U 71. minuti Lončar je ubacio iz slobodnog udarca, visoka lopta uzrokovala je dosta problema obrani Dinama, ali Capan na kraju nije uspio kvalitetno pucati.

U 73. minuti slobodan udarac za Dinamo na lijevoj strani, u blizini kaznenog prostora Rijeke. Oršić je opasno pucao, ali Nevistić je skrenuo loptu koja se zatim odbila od grede.

Igrala se 81. minuta. Jedan od mnogih ubačaja, Lauritsen je uspio skrenuti u mrežu – 2:2

RIJEKA – DINAMO (26)

  17:05  13.12.2020.  Stadion HNK RijekaRijeka
  11 °C  vedro  0  Mario Zebec (Varaždin)

0:1 Ivanušec (1′)
1:1 Galović (27′)
2:1 Menalo (35′)
2:2 Lauritsen (81′)

RIJEKA: Smolčić, Galović, Capan, Murić, Tomečak
DINAMO: Gavranović
 

RIJEKA: Nevistić, Galović, Murić (od 70′ Pavičić), Halilović, Menalo (od 89′ Yatéké), Andrijašević (od 19′ Kulenović), Štefulj, Tomečak, Capan (od 88′ Velkovski), Smolčić, Lončar
DINAMO: Livaković, Moharrami (od 61′ Stojanović), Lauritsen, Gavranović, Ivanušec, Petković, Theophile, Gvardiol, Franjić (od 58′ Hajrović), Jakić, Oršić