NIJE OLYMPIACOS BIO TOLIKO JAČI, KOLIKO JE RIJEKA PROMAŠILA 100% PRIGODA I SEBI PRESUDILA

23. kolovoza 2017. | Kategorija: Sport

fussball-live-hnk-rijeka---red-bull-salzburg-41-72117380SPORT – Rijeka je promašila sve što je mogla promašiti. Nekoliko neiskorištenih 100% ru preveliki teret da se tek tako prođe u Ligu prvaka. Rijeka je imala želje, čak i igru, ponekad značajnu dominaciju na terenu s kojom je razbila razliku ‘skupog velikana i malenog kluba periferije’. Ali nije imala završnicu. A tako se u visokom natjecanju kao Liga prvaka ne može.

Matjaž Kek nakon utakmice primao je čestitke svih prisutnih na odličnoj igri Rijeke. Teško je bilo utješiti nogometaše Rijeke koji su suznih očiju napustili travnjak svjesni da smo imali svoje prilike u odnosu s jakim Olympiacosom.
– Prošla je kvalitetnija ekipa i čestitke Olympiacosu, želim im sve dobro u Ligi prvaka, rekao je Matjaž Kek nakon utakmice.
– Igračima veliki kompliment za želju i voljni element. Kao sportašu najgore je kada primaš čestitke, a izgubio si, zaključio je Matjaž Kek.

Rezime je jednostavan. Nogometaši Rijeke porazom od Olympiacosa (0:1) oprostili su se od nastupa u Ligi prvaka i svoj europski put nastavit će u skupinama Europske lige.
Olympiacos se u konačnici pokazao kao previsoka prepreka, a ključni trenutak dogodio se u 25. minuti. Gorgon je izgubio loptu na sredini terena, Odjidja je potegnuo kontru, proigrao Marina koji je poentirao – 0:1.
Rijeka je bolje otvorila utakmicu. Već u 13. minuti Gavranović se sjajano snašao u kaznenom prostoru, poslao loptu pored vratara Olympiacosa, ali braniči su uspjeli s gol linije izbiti loptu.
Uslijedio je udarac Mišića, a zatim sjajna prilika za Gorgona. Brza akcija otvorila je prostor Heberu koji je odlično ubacio, a Gorgonov pokušaj glavom otišao je pored gola.
Marin je sjajno pokušao u 31. minuti, ali Sluga je bio odličan. Samo minutu kasnije Rijeka je imala puno sreće.
Nakon što je lopta kružila u kaznenom prostoru, Vuković je ostao sam, ali vratnica je ovoga puta spasila Riječane.
Gosti su blizu gola bili i u 34. minuti, Marin je ubacio iz slobodnog udarca, lopta je pogodila Vukovića i prošla blizu vratnice.
U nastavku akcije Rijeka je krenula po gol nade. Olympiacos je u 53. minuti nespretno izgubio loptu pred svojim golom, Gorgon je gurnuo za Mišića koji u sjajnoj poziciji na 15 metara puca preko gola.
Samo minutu kasnije nova velika prilika za Rijeku. Gorgon je sjajno primio dugu loptu i proigrao Gavranovića koji je ostao sam pred grčkim golom, ali vratar Kapino odlično brani.
U 58. minuti Gorgon se riješio pratnje na desnoj strani, ali snažan udarac otišao je pored gola. Sedam minuta kasnije zaprijetio je Olympiacos. Figueiras je opasno pucao, ali lopta je otišla pored vratnice.