NAKON ŠTO JE HNK IVANA pl. ZAJCA TRAŽIO DONACIJE ZA OPSTANAK, RI TEATAR MU DONIRAO 1.000 KUNA

22. rujna 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

ri teatar kalvarijaRIJEKA – Nakon što je HNK Ivana pl. Zajca tražio od građana donacije i financijsku pomoć kako bi opstao donaciju od 1.000 kuna uplatio im je Ri Teatar – Kalvarija iz Rijeke!

Ri Teatar – Kalvarija iz Rijeke, mnogima poznatiji jednostavno kao Kalvarija, žilav je mali teatar koji uglavnom samostalno – bez donacija Grada Rijeke, Županije i sličnih –  uspijeva (pre)živjeti već godinama nudeći Rijeci i okolici brojne radionice i predstave u vlastitoj produkciji koje su uredno rasprodane!

“Mi smo za ovu sezonu svoj program pripremili. Ne tražimo ni od koga financijsku podršku, jer imamo svoju publiku koja kupnjom karata podržava naš rad. Postojimo i radimo već punih 20 godina, a sezonu otvaramo u subotu 26. rujna u 21 sat spektakl komedijom HŽ I MI” naveo je Bojan Lakoš iz Ri Teatra – Kalvarija.

Ri Teatar KalvarijaOvo nije prvi put da HNK Ivana pl. Zajca traži financijsku pomoć od građana. Posljednji put je to učinio nakon što su WC-i u kazalištu bili izvan funkcije i trebalo ih je popraviti. Ali da bi stvar bila bizarnija prije svega nekoliko dana HNK Ivana pl. Zajca ugostio je finsku opernu pjevačicu Karita Mattila čiji je honorar plaćen vrtoglavih 40.000 eura tj. 300.000 kuna – ako je vjerovati medijima – koja je odradila nastup ispred 200 gledatelja s obzirom na epidemiološke mjere. Takvom kazalištu sada sa svojim donacijama pomaže mali Ri Teatar!

Finska pjevačica je dobila honorar 40.000 eura!

Mnogi su se pitali zašto se HNK Ivana pl. Zajca odlučilo inzistirati na tako skupom projektu za koji se zbog cijele epidemiološke situacije unaprijed znalo da će biti financijskim fijaskom dok istovremeno kazalište javno – malo kao marketinški štos za svoj program Opstanak, a malo kao stvarna potreba s obzirom na financijsku sliku kazališta – prosi novac kako bi opstao.

(kv)