NAJAVLJENO 5. IZDANJE AUTOMOBILISTIČKE UTRKE INTERCARS UČKA 2018.

9. srpnja 2018. | Kategorija: Sport

(arhiva) detalj s prošlogodišnjih izdanja

(arhiva) detalj s prošlogodišnjih izdanja

UČKA – Natjecanje se odvija na legendarnoj stazi na Učki, usporenoj s osam šikana na potezu od Veprinca do raskršća prema Lanišću, a organizatori očekuju natjecatelje iz Slovenije, Italije, Austrije i Hrvatske koji će se bodovati za HAKS kup i posebnu nagradu organizatora.

Veprinac – Jubilarno, 5. izdanje automobilističke utrke Intercars Učka 2018., iz kalendara discipline Formula driver, održat će se 14. i 15. srpnja. Sezonu je otvorila utrka u Buzetu koja je okupila rekordni broj natjecatelja, a prema najavama, organizatori Učke mogli bi se naći u istim, slatkim, problemima. Koncept utrke preslikan je od Talijana, kao svojevrsna kombinacija brdskih utrka i autoslaloma, a dosadašnja natjecanja pokazala su koliko je u Hrvatskoj atraktivna ova najmlađa auto disciplina.

“Po već ustaljenom rasporedu, tehnički prijam i verifikacija dokumenata zakazana je za 14. srpnja, od 16 do 19 sati, dok je objava startne liste predviđena u 20:30 sati. Dan kasnije, 15. srpnja, službeni trening starta u 8:30 dok je start utrke u 11 sati, nakon svečanog otvorenja” rekao je Igor Puž ispred AK Opatija motosport.
Natjecanje se odvija na legendarnoj stazi na Učki, usporenoj s osam šikana na potezu od Veprinca do raskršća prema Lanišću, a organizatori očekuju natjecatelje iz Slovenije, Italije, Austrije i Hrvatske koji će se bodovati za HAKS kup i posebnu nagradu organizatora.

“Kao i proteklih godina, posljednja tri mjeseca intenzivno radimo na organizaciji jubilarnog izdanja utrke. Nadam se da će se sve odvijati po planu, da nas vremenske prilike neće omesti u realizaciji trke, ali i svih popratnih sadržaja, koji su ove godine dodatno prošireni aktualnim svjetskim prvenstvom u nogometu. Posebna zahvala ide sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo izvedivo, ali i medijskim pokroviteljima koji nas kvalitetno prate. Nastavljamo s uhodanim TV prijenosom na Kreator TV-u, a trenutno smo u pregovorima i s regionalnim TV kućama koje su pokazale interes za live prijenos”, rečeno je.

“Od ove utrke se ima velika očekivanja, pogotovo što smo u Buzetu napravili sjajan rezultat i osvojili prvo mjesto u klupskom poretku. Boje kluba branit će Ivan Juranić, Edi Kuharić, Mateo Butorac, Paolo Mavričić, Nenad Gržančić, Marsel Katić, Goran Crnković i Josip Kaštelan”, zaključeno je.

Zbog održavanja utrke dio županijske ceste od centra Veprinca do Poklona bit će zatvoren u nedjelju, 15.07.2018. od 8 do 19 sati.