Najavljena 19. jedriličarska regata Fiumanka

5. lipnja 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Guzva oko bove jedrilice barkaRIJEKA – Svečanim potpisivanjem Jedra podrške najavljeno je devetnaesto izdanje Fiumanke koja će trajati od 7. do 10. lipnja.

U danima posvećenima jedrenju, druženju i poslovnom povezivanju očekuju nas jedriličarske regate te brojni popratni događaji u sklopu ovogodišnje Fiumanke.

Na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen raspored događanja Fiumanke, potpise na Jedro podrške stavili su predstavnici pokrovitelja – Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Lučke uprave Rijeka, Turističke zajednice grada Rijeke i sponzora.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel potvrdio je učešće na 19. izdanju regate, napomenuvši kako je sudjelovao na svim dosadašnjim Fiumankama, s različitim rezultatima. „Ovogodišnja Fiumanka povezuje mnoge, naizgled nepovezive događaje te je nadišla sam pojam regate, a mnogi ljudi subotnju regatu željno iščekuju cijelu godinu“, rekao je Obersnel te dodao kako je Fiumanka prepoznata kao riječki brend: „O Rijeci kao gradu na moru danas govorimo na drugačiji način nego prije 19 godina, i to je upravo zbog Fiumanke i njene dugogodišnje tradicije.“

Pored regate lučkih uprava i 9. humanitarne Rotary regate, u subotu će startati velika Fiumanka, na tri rute na kojoj se očekuje preko 200 jedrilica. U petak će krenuti i 6. Europska medijska regata na kojoj će sudjelovati predstavnici deset europskih medijskih kuća.

Uz Fiumanku, planirana su i popratna događanja kao što su konferencije o biznisu u kulturi i nautičkom turizmu te dvodnevna akcija Kupujmo hrvatsko na Rivi boduli, gdje će se 8. i 9. lipnja predstaviti više od sto izlagača iz cijele Hrvatske. Također, u sklopu Fiumanke bit će organiziran i raznovrstan glazbeni i zabavni program s besplatnim koncertima istaknutih lokalnih sastava kao Let 3 i Krešo i kisele kiše. (kv)