NAJAVLJEN OLDTIMER AUTO RALLY

2. svibnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Najavljen je 23. međunarodni susret – Oldtimer auto rally 2019 koji će krenuti u subotu, 4. svibnja s riječkog Korza.

Riječ je o smotri oldtimer automobila koje već dugi niz godina organizira Oldtimer klub Rijeka, a ovog će puta okupiti tridesetak automobila i četrdesetak sudionika iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije, Italije, Austrije, Nizozemske te Mađarske. Rally su na konferenciji za medije najavili predsjednik, odnosno dopredsjednik Oldtimer kluba Rijeka Mišo Rukavina i Ivica Mataija te v.d. pročelnika i savjetnica za programe Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Renato Kostović i Eugenija Perić.

Ova manifestacija sportsko-revijalnog karaktera predstavlja prvo ovogodišnje natjecanje u kalendaru Hrvatskog oldtimer saveza. Okupljanje sudionika započet će oko 8 sati, a posjetitelji će automobile moći razgledavati do 10.30 sati, kada će rally povorka krenuti prema Bakru, zatim Malinskoj gdje će se održavati natjecateljski ispiti, te naposljetku gradu Krku.

Rukavina i Mataija pozvali su sve da se u subotu prošeću Korzom te pogledaju uvijek atraktivna vozila, licencirana prema propozicijama Hrvatskog oldtimer saveza koje zahtijevaju da automobili zadovoljavaju kriterije od trideset godina starosti, iznimnu očuvanost, tehničku ispravnost te originalnost auto-dijelova. Grad Rijeka ovu je manifestaciju financijski podržao s deset tisuća kuna.

Oldtimer klub Rijeka djeluje još od 1996. godine, a osim ljubitelja oldtimer automobila, okuplja i vlasnike oldtimer motocikala te plovila. Klub je dio Zajednice Tehničke kulture Rijeka i Hrvatskog oldtimer saveza, a broji oko stotinjak članova.