NA RUBU OPSTANKA – HNK IVANA pl. ZAJCA U PROBLEMIMA, TRAŽE DONACIJE OD GRAĐANA

14. rujna 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
HNK Ivana pl. Zajca

HNK Ivana pl. Zajca

RIJEKA – Nakon što je prošle godine HNK Ivana pl. Zajca tražio pomoć i donacije svoje publike za uređenje WC-a u kazalištu koji su bili van upotrebe, očito je korona-kriza dodatno uzdrmala poslovanje ovog riječkog hrama kulture.

Naime, prošle godine iz HNK Ivana pl. Zajca su se obratili sa zanimljivom obavijesti: Poštovana publiko, zbog tehničkih razloga toalet nije u upotrebi. Ukoliko želite donacijama sudjelovati u obnovi Kazališta, obratite nam se mailom na obnova@hnk-zajc.hr, sada je stigla još jedna obavijest – ali mnogo dramatičnija.

Poruku prenosimo u cijelosti:

Poštovana publiko,

Gotovo svaku večer, već desetljećima, izlazimo pred vas na pozornicu riječkog Kazališta jer vaš aplauz i podrška razlog su postojanja HNK Ivana pl. Zajca.

Riječka je publika oduvijek snažno podupirala svoje kazalište i pomagala u obnovi zgrade i produkciji programa.

Danas, zbog epidemioloških mjera smijemo koristiti upola manje mjesta u gledalištu po izvedbi, a i brojnoj našoj stalnoj publici se financijska situacija i sigurnost promijenila te više nisu u mogućnosti dolaziti u kazalište.

MARIN BLAŽEVIĆ: Naše riječko kazalište je na rubu opstanka! 

Kao i mnoga kazališta u svijetu, pandemija je i vaše i naše riječko Kazalište dovela do ruba opstanka. Premda smo svi zahvalni prije svega Gradu Rijeci, dakle u prvom redu građankama i građanima Rijeke, što nam omogućuju da radimo i stvaramo, troškovi produkcije programa pokrivaju se najvećim dijelom iz prihoda od prodaje programa. Zahvaljujući programu Europske prijestolnice kulture, još mjesec dana uspijevat ćemo izvoditi predstave i koncerte koji bi nam bili teško dostupni i u “normalnim” godinama, a potpuno nezamislivi u godini u kojoj su već do sada prihodi od prodaje programa smanjeni za preko 60%.

Stoga vas molimo da, ukoliko ste u mogućnosti, uz kupovinu pretplate ili ulaznice na našoj blagajni, pridodate određeni iznos koji će biti zabilježen kao donacija i upotrijebljen isključivo za produkciju kazališnih programa ove sezone.

Svaki donirani iznos je važan, bit će evidentiran i moći ćete provjeriti za koji trošak produkcije programa je korišten.
Ukoliko biste željeli darovati i donaciju neovisno o ulaznicama i pretplatama, to će biti moguće uplatom na žiro-račun:
HNK Ivana pl. Zajc Rijeka
IBAN: HR2623600001102027960
poziv na broj: datum uplate.

Vjerujemo da ćemo zajedno prebroditi i ova teška vremena kad se Kazalište bori za opstanak i od srca vam zahvaljujemo na svakoj pomoći!

U potpisu ovog apela za pomoć opstanku kazališta stoje:

Renata Carola Gatica, ravnateljica Hrvatske drame

Maša Kolar, ravnateljica Baleta

Giulio Settimo, ravnatelj Talijanske drame

dr.sc. Marin Blažević, intendant