NA KVARNERU TOKOM VIKENDA 21 PROMETNA NESREĆA

5. prosinca 2017. | Kategorija: Hrvatska

trafic auti gužva prometKVARNER – Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 21 prometna nesreća. U ovim prometnim nesrećama dvije su osobe teže, a četiri su osobe lakše ozlijeđene.
Teško je ozlijeđena 64-godišnja pješakinja koju je 1. prosinca oko podne na pješačkom prijelazu u Viškovu oborilo osobno vozilo kojim je upravljao 74-godišnji vozač. Također, na području Viškova u noći 2. prosinca teško je ozlijeđen 28-godišnji vozač osobnog vozila koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,53 g/kg. Kretao se u smjeru Pehlina, prešao na suprotnu stranu kolnika te udario u ivičnjak i prometni znak na kružnom toku.
U počinjenju više prometnih prekršaja 2. prosinca na području Viškova posada policijskog presretača zatekla je 34-godišnjaka, koji je upravljao osobnim vozilom marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka. Utvrđeno je kako vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,28 g/kg, unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije, kao i da je vozilu u srpnju ove godine isteklo važenje registracije.

Pored navedenoga, posada policijskog presretača tijekom vikenda zatekla je 14 vozača, koji su upravljali neregistriranim vozilima te četiri osobe koje su upravljale vozilima prije stjecanja prava na upravljanje.
Nadalje, u prometu pod utjecajem alkohola 1. prosinca oko 21 sat u mjestu Jušići, na matuljskom području zatečen je 42-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,87 g/kg, a policija je utvrdila i da mu je isteklo važenje vozačke dozvole. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije. U službenim prostorijama policije zadržan je i 30-godišnji vozač osobnog vozila marke Honda, koji je iako vidno alkoholiziran, oko ponoći 3. prosinca odbio provjeru alkoholiziranosti. Navečer 2. prosinca u Crikvenici policija je zaustavila 48-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Fiat, koji sa sobom nije imao niti vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,17 g/kg.
U ovom razdoblju na graničnom prijelazu Rupa na izlasku iz zemlje zatečena su i dvojica vozača osobnih vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole.