NA KVARNERU TIJEKOM VIKENDA – 24 PROMETNE NESREĆE

14. siječnja 2019. | Kategorija: Hrvatska

trafic auti gužva prometKVARNER – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog vikenda dogodile su se 24 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a četiri su lakše ozlijeđene.

Teže je ozlijeđen 71-godišnji hrvatski državljanin kao putnik u osobnom vozilu koje je sudjelovalo u nesreći u subotu, 12. siječnja oko 16.40 sati na riječkoj zaobilaznici. Vozilom marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka, upravljao je 38-godišnji hrvatski državljanin koji je pod utjecajem alkohola od 1,40 g/kg izgubio nadzor nad vozilom te udario u zaštitnu ogradu. Liječnička pomoć 71-godišnjem putniku je pružena u KBC Rijeka.

U istom razdoblju policija je evidentirala i počinjenje prometnih prekršaja vozača, od kojih izdvajamo prekršaj 30-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka. Njega je krčka policija jučer oko 4 sata zaustavila u Puntu, gdje se prethodno oglušio o zapovijedi policijskih službenika i nastavio vožnju. Kada je zaustavljen, priveden je u službene policijske prostorije te je utvrđeno da je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,71 g/kg i bez vozačke dozvole.

U vožnji pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole zatečen je dan ranije i 34-godišnji vozač u Osječkoj ulici u Rijeci. Osobnim vozilom marke VW Golf , riječkih registarskih oznaka, upravljao je pri koncentraciji od 1,55 g/kg zbog čega je isključen iz prometa. Noćas je pak oko 1 sat u Rijeci priveden 29-godišnji hrvatski državljanin koji je zatečen u vožnji u ulici Braće Brancheta bez vozačke dozvole. S koncentracijom alkohola od 1,16 g/kg upravljao je neregistriranim osobnim vozilom marke Opel, bez registarskih oznaka i obveznog osiguranja, a prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.

Prije položenog vozačkog ispita u upravljanju osobnim vozilom je zaustavljen i 22-godišnji hrvatski državljanin u Malom Lošinju. Policija ga je zatekla u vožnji u subotu, 12. siječnja oko 22,30 sati bez vozačke dozvole i bez ikakvih ostalih dokumenta zbog čega je osim prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama kao i ostali prekršitelji, prekršajno sankcioniran i prema Zakonu o osobnoj iskaznici.