Na Korzu postavljena humanitarna izložba „Nasmijana lica Riječkog karnevala“

29. veljače 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Na postamentima na Korzu postavljena je tradicionalna humanitarna prodajna izložba fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“, u organizaciji Foto studija Kurti i Turističke zajednice grada Rijeke. Izložba se održava devetu godinu za redom, a ove godine sav prihod ide Centru za autizam Rijeka, za nabavku komunikacijskog softvera.

Otvorenju izložbe prisustvovali su zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, Nikola Kurti vlasnik Foto studija Kurti, Meštar Toni, predstavnice Centra za autizam Rijeka Maja Komar Lenac i Vesna Fućan te učenik Centra Nikola Vukelić.

Prolaznici će od 28. veljače do 9. ožujka na panoima na Korzu moći pogledati izložbu fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“, kao humanitarni epilog Riječkog karnevala, čiji je prihod od prodaje fotografija namijenjen kupnji komunikacijskog softvera GRID3 tvrtke Smartbox, koji učenicima s autizmom pomaže komunicirati, kontrolirati okolinu i upotrebljavati računalo. Podržan je na Windows platformi, te je lagan za instalaciju i korištenje.

Riječani su pokazali humanost organizacijom tradicionalnog karnevalskog dobrovoljnog darivanja krvi, Noći krinolina i humanitarnim dječjim maskenbalom Inner Wheel kluba Rijeka na brodu Marina, karnevalska udruga Čiket organizirala je dva humanitarna partya, Udruženje obrtnika organiziralo je humanitarnu prodaju jote, a Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Rotary Club Rijeka – Sv. Vid te Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja organizirali su Humanitarni karnevalski bal.