MONTY PYTHON’S SPAMALOT U OPATIJI

31. srpnja 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

monty pythonOPATIJA – Iz Festivala Opatija najavljuju održavanje pravog spektakla za sve ljubitelje izvrsnog britanskog humora – mjuzikl MONTY PHYTON’S SPAMALOT u četvrtak, 3. kolovoza 2017., s početkom u 21 sat dolazi na Ljetnu pozornicu u Opatiju.

Mjuzikl
Eric Idle:
MONTY PHYTON’S SPAMALOT
Četvrtak, 3. kolovoza 2017. u 21 sat / Ljetna pozornica, Opatija

Scenarij i stihovi: Eric Idle / Glazba: John Du Prez i Eric Idle / Redatelj: Radoslav Rale Milenković / Dirigentica: Vesna Šouc / Koreografkinja: Jelena Arsić / Kostimografkinja: Snežana Šimić / Scenografkinja: Vesna Popović / Uloge: Nikola Kojo, Gordan Kičić, Nikola Đuričko, Dejan Lutkić, Srđan Timarov, Miroljub Turajlija, Ivan Marković, Jelena Jovičić

U Opatiji, 3. kolovoza 2017. godine, gostuje jedan od najgledanijih broadwayjskih mjuzikala – „Spamalot“ beogradske produkcije, u kojem glume vodeće glumačke zvijezde regije: Nikola Kojo (‘Parada’, ‘Mi nismo anđeli’, ‘Rane’, ‘Vratiće se rode’, ‘Lepa sela lepo gore’…) i Nikola Đuričko (‘Vratiće se rode’, ‘Montevideo’, ‘Munje’…), Gordan Kičić te ‘kraljica’ beogradskih mjuzikala, Jelena Jovičić.

Monty Python’s „Spamalot“ je mjuzikl komedija bazirana na libretu i stihovima Erica Idlea, originalnog člana grupe Monty Phyton, s osnovom u scenariju filma ‘Monty Phyton i Sveti Gral’. Kad je postavljen na Broadwayu 2005. godine, ‘Monty Python’s Spamalot’ nagrađen je trima nagradama Tony, dobio je 14 nominacija, te je proglašen najboljim mjuziklom u Americi u sezoni 2004. / 2005. Zaradio je preko 175 milijuna dolara, s više od dva milijuna gledatelja diljem svijeta, od Kanade i Meksika, preko Britanije i Mađarske pa do Japana i Južne Koreje.

„Spamalot“ je priča o legendarnoj potrazi kralja Arthura za Svetim gralom. Kralj Arthur prikazan je kao veseo i luckast vladar, a u njegovoj pustolovini pomažu mu vjerni sluga Patsy i vitezovi okruglog stola. Pitoreskna potraga kroz cijelo kraljevstvo postaje avantura njihovih života, s mnoštvom urnebesnih dogodovština.

Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i u prepoznatljivom montipajtonovskom stilu obrće realnost na komičan i sarkastičan način, uz neizbježnu dozu šarma i lokalnih ‘fora’ glavnih glumaca, Nikole Koje i Nikole Đuričkog.

Cijena ulaznice: 120,00 kn

Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u uredu na adresi M. Tita 101 (Utorak – nedjelja, 9:00 – 11:00 i 16:30 – 19:30; ponedjeljkom zatvoreno), u Rijeci u Dallas Music shopu i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr.
Na dan izvedbe mjuzikla, blagajne na ulazima u Ljetnu pozornicu otvaraju se u 20 sati.