MLADI BAKRU – POKAŽI ČA UMEŠ

24. lipnja 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

mladi bakarBAKAR – U sklopu manifestacije Margaretino leto, u srijedu 21.06.2017, KUU Sklad i TZ Bakar ponovno su priredili Večer mladih: „Pokaži ča umeš“. To je tradicionalni događaj u sklopu Margaretinog leta koji svake godine okuplja djecu i mlade ljude koji samostalno, u udrugama ili ustanovama sa svojim voditeljima razvijaju svoje talente i spremni su nam prezentirati svoja dostignuća.
U doba kada se sve veći dio rutinskih aktivnosti obavlja uz pomoć raznih automatika, svjesni smo da će se sve više cijeniti kreativnost. Upravo je naš naum da potaknemo djecu i mlade ljude u razvoju svojih talenata, a naše sugrađane da osluškuju i prate nove trendove u kulturi mladih i tako ih počnu i bolje razumijevati.
Ove godine tema večeri je bila raznolikost umjetničkih područja koja privlače mlade ljude. Tako nam je Dom mladih iz Rijeke pod vodstvom Zdravka Tomića predstavio pop i rock kulturu kroz gitaristički zbor i rock sastav Abracadabra dok je Društvo naša djeca iz Bakra predstavilo dramski izričaj. Dječji vrtić Bakar je raznježio publiku sa spontanim i srdačnim izvođenjem nekoliko pjesmica,plesova i recitacija dok su učenici OŠ Bakar zajedno s profesorom Markom Anićem odsvirali i otpjevali popularnu pjesmu. Popularni moderni plesni su izvele plesačice mlađe i starije skupine iz udruge Djeca Kraljevice s Kristinom Paunovski. KUD Ive Jurjević iz Omišlja pod vodstvom Antonije Štiglić je s mladim kanturicama, tancurima i sopcima pokazao da je folklor uvijek zanimljiv i suvremen.
Mješoviti zbor Sklad je također nastupio: s Domom mladih (rock skupina Abracadabra i gitaristički zbor) je otpjevao prateće glasove u nekoliko popularnih pjesama. Unatoč činjenici da Sklad ove godine slavi 140. rođendan, uduga poručuje da je otvorema za sve umjetničke izričaje te da svojim primjerom potiče stvaralaštvo mladih.

“U srijedu smo se osvjedočili da je Bakar i dalje grad kulture, grad koji potiče i stvara. Zabavno, prekrasno i motivirajuće je bilo u društvu djece i mladih na Žalu ribara koji su nam pokazali vještine stečenu upornim radom tijekom godine, veselje, entuzijazam, ali i profesionalizam te nas podsjetili kako je lijepo pokazati svima ‘ča umeš’. Nagrada sudionicima je bio aplauz publike, koja svim izvođačima daje nadahnuće i poticaj za daljnji rad. Svi su nam ovu večer učinili nezaboravnom i napunili naša srca toplinom i zadovoljstvom. Takav Bakar volimo i prezentiramo”, navela je Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar.