MLAĐI ADOLESCENT KRAO PO KVARNERU

12. rujna 2021. | Kategorija: Hrvatska

policijaKVARNER – Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe i krađe. Riječ je o počinitelju, inače mlađem adolescentu, koji se sumnjiči da je tijekom kolovoza i rujna ove godine na području Rijeke počinio devet kaznenih djela teške krađe provalama u osobna vozila, zatim četiri krađe, kao i dva kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je provalama uglavnom otuđio torbe s novčanicima i druge predmete, dok je krađe počinio iz otvorenih vozila. Uz to je u dva navrata se nedozvoljeno koristio s dva osobna vozila. Sva kaznena djela počinjena su na štetu hrvatskih državljana, a ukupna materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, spomenuti osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

(kv)