MJEŠTANI MJESECIMA TRAŽILI POMOĆ, KOMADINA TEK SADA TRAŽI OSTAVKU DEDIĆA

14. siječnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Marišćina

Marišćina

KVARNER – Nakon što mjesecima mještani Viškova prozivaju župana Komadinu (SDP) za nedjelovanje i ignoriranje problema s kojim se susreću, pritisak je očito postao toliko snažan da je župan Komadina ipak morao “odraditi” jedan radni dan i donijeti jednu odluku: zatražio je ostavku Josipa Dedića, direktora Eko plusa i člana SDP-a.

Podsjetimo, mještani Viškova već se mjesecima guše i dave u smradu koji dolazi s Marišćine, a koji Eko plus nije bio sposoban mjesecima sanirati.

“Očekujem podošenje ostavke. Prema svim mjerenjima Zavoda za javno zdravstvo Primorsko goranske županije, vrijednosti nisu dovoljno smanjene. Nisu na nuli, kao što je bilo obećano”, rekao je Komadina kao razlog zapšto traži ostavku Dedića.

U kuloarima se ipak mogla čuti priča da je dio članova SDP-a već toliko nezadovoljan Komadinovim ignoriranjem problema Marišćine, da su mu uvjetovali podršku: ili neka nešto učini, ili oni odlaze. Legitimno je pitanje zašto je Komadini toliko trebalo da nešto odluči – bilo što. Jesu li jeftini stranački interesi i SDP-ove igrice bili važniji od zdravlja ljudi? Svoju sposobnost donošenja odluka Komadina je pokazao – s odgodom više mjeseci tijekom kojih su mještani nastavili udisati smrad.

Nakon Dedića Komadina će imonovati drugu osobu. U kuloarima se već spominje jedno ime. Tko zna hoće li glavna referenca te osobe biti  članstvo u SDP-u. Ukoliko se to desi, nakon fijaska s Dedićem, građani bi trebali zatražiti ostavku – Komadine.