MIK SE VRAĆA U NOVI I CRIKVENICU

6. veljače 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Foto: MIK

Foto: MIK

NOVI VINODOLSKI / CRIKVENICA – Zajedničkim snagama Novi Vinodolski i Crikvenica odlučili su vratiti Melodije Istre i Kvarnera u svoje gradove. Prošlo je 10 godina otkako je MIK bio u Novom Vinodolskom, a čak 42 od prolaska karavane MIK-a kroz Crikvenicu. Kako je diretkor MIK-a Andrej Baša naveo MIK ove godine dolazi u Novi Vinodolski, a sljedeće u Crikvenicu.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić rekao je kako Novi Vinodolski njeguje čakavštinu i veseli ga što MIK iznova dolazi. Damir Rukavina, gradonačelnik Crikvenice, istakuno je kako je ovo dobar pokazatelj suradnje Crikveničko-vinodolske rivijere, koja treba sve češće zajedno nastupati.

Datumi o kojima je bilo riječ su 20. lipnja, na Frankopanskom trgu u Novom uz slobodan ulaz, a iduće godine u Crikvenici će se MIK održati na Trgu Stjepana Radića. Gradonačelnik Crikvenice je izrazio veliko zadovoljstvo što MIK, kao institucija čakavskog dijalekta, stiže naredne godine u Crikvenicu kao i uvjerenje da će i mještani i gosti uživati u festivalskoj večeri, a na sufliranje gradonačelnika Novog kako bi naredne godine Crikvenica mogla biti domaćin finala Rukavina se zagonetno osmjehnuo.

Podsjetimo, natječaj za skladbe je otvoren do 17. veljače, a festival se održava u lipnju s finalnom večeri u subotu 22. lipnja. “Mladić od 55 godina” i ove godine će na svoj raspjevani put u dobrom raspoloženju, na zadovoljstvo publike, domaćina i samih izvođača jer MIK je upravo to – sinergija pozitivne energije, a s ciljem očuvanja tradicije, domaće besede i dobre pjesme. Potvrdili su to danas i sudionici press konferencije koji mahom svi jedva čekaju lipanj i uživanje u festivalu.

(mik/kv)