MEĐUNARODNI FOLKLORNI FESTIVAL “ADRIATICA FOLK FEST 2017.”

24. kolovoza 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

folklorCRIKVENICA – U petak, 25. kolovoza 2017., posjetitelje Crikvenice čeka veseo uvod u posljednji vikend u kolovozu.
Naime, u 20 h na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici počinje drugo ovogodišnje izdanje Međunarodnoga folklornog festivala “Adriatica Folk Fest”. Bit će to zabavna i opuštena večer uz more, u društvu brojnih zanimljivih kultura, narodnih običaja te prekrasnih i živopisnih muških i ženskih narodnih nošnji koje nemamo priliku često vidjeti.
Najbolji čuvari i promotori kulturne baštine i vrijedne tradicije iz raznih krajeva svijeta će na sceni zvukom, riječju i pokretom pričati priče o kulturno-povijesnom bogatstvu, promovirati različitosti među narodima.

Sudionici ovogodišnjega festivala dolaze iz Estonije, Latvije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovačke i SAD-a. Večer će proletjeti u trenu uz njihove dinamične nastupe i zanimljive tradicionalne pjesme i plesove, a sudionici će posebno uživati u druženju, sklapanju novih prijateljstava i upoznavanju Rivijere Crikvenice.

Organizator Međunarodnoga folklornog festivala “Adriatica Folk Fest 2017.” je udruga “Hrvatski folklorni festivali” iz Zagreba.

Suorganizatori su Turistička zajednica Grada Crikvenice, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Turistička zajednica Grada Kraljevice i Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskoga.

Festival se organizira pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Crikvenice i Gradonačelnika Grada Novog Vinodolskoga.