Marunada u Dobreću

6. listopada 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
marun

marun

DOBREĆ – Drugi vikend Marunade u Dobreću 20. i 21.listopada, bogat program Marunade financiran kroz europski projekt Riviera4Seasons2 s 15 tisuća eura

Dobreć će trećeg vikenda u listopadu postati poželjna destinacija ljubitelja maruna, uživanja u prirodi, bogate ugostiteljske ponude i programa za sve uzraste.

Sve će i ove godine biti podređeno marunu pa će se osim sirovog, posjetiteljima ponuditi pečeni marun, kao i različiti autohtoni proizvodi na bazi omiljenog ploda. Osim maruna, bit će ponuđeni i ostali autohtoni proizvodi domaćih proizvođača.

Program Marunade ponudit će zabavu za sve uzraste, te će tako djeca moći uživati u radionicama, zajedno sa svojim roditeljima u društvenim igrama. Prema Dobreću će krenuti i nordic walking tura, a posjetitelji će moći osjetiti i čari prave stare domaće konobe. U zabavnom programu nastupit će glazbene skupine, folklorni ansambl, a subotnju večer će koncertom začiniti i popularna klapa Rišpet. Za slučaj lošeg vremena organizatori pripremaju i veliki šator koji će moći ugostiti i programe i publiku.

torta od maruna

torta od maruna

Organizatori su marunade u Dobreću Grad Opatija i Mjesni odbor Dobreć.

Manifestacija Marunada – Dobreć ove je godine financirana u okviru projekta Riviera4Seasons2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija).