MAJKA I UJAK IZ PAKLA – ZLOSTAVLJALI INVALIDNU DJEVOJKU

28. siječnja 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

nasilje RIJEKA – U javnost je procurila priča koja je užasnula mnoge. Djevojka (koja danas ima 18 godina) stigla je iz Karlovca u Rijeku, kod ujka. Majka ju je iz Karlovca uputila u Rijeku kako bi čuvala ujkovo dijete. Ali sve je to bio zlokoban paravan majke i ujka s ciljem mučnog iskorištavanja djevojke, koja je usto slijepa na jedno oko, slabovidna na drugo te gluha na jedno uho.

Kako piše Novi list, ujak je batinama prisiljavao djevojku na prošnju. Djevojka je prosila po riječkim ulicama pod izlikom prikupljanja novca za operaciju, a novac je ujak uvijek zacržavao za sebe. Ujak nije bio sam, već je “poslovao” s partnerom. Riječ je o 37-godišnjem D. H. iz Karlovca i 40-godišnje D. H. iz Rijeke. Pune podatke policija nije dala, jer se neki još smatraju u bijegu!

Kako se doznaje ujak je djevojku držao zatvorenu u kući, oduzeo joj dokumente, više je puta tukao i govorio da će ju zatvoriti ako pokuša pobjeći. Majka je bila upoznata sa svime i – kako se čini – brata podržavala u iskorištavanju vlastite kćeri te psihičkom i fizičkom zlostavljanju koje se nad njom provodilo!

Zašto su Riječani okretali glavu? Kakvo smo to društvo postali?

Ovaj slučaj pokrenuo je neugodno pitanje koje se stavlja na dušu građana Rijeke: djevojka je duži niz vremena prosila po ulicama Rijeke i mnogi građani Rijeke vidjeli su je u prošnji. Zašto nitko ranije nije reagirao? Zar doista građani misle da netko prosi jer mu je velika sreća to činiti? Točnije, građani Rijeke često vide djecu kako prose, a reagira li itko?

Kako je Rijeka postala društvo koje okreće glavu od jasne činjenice da djete nikada (!) samostalno i bez prisile ne prosi. Već samo prođemo dalje i kažemo “to se nas ne tiče”. Ukoliko ugledamo djete koje prosi na Korzu iza njega se gotovo sigurno krije zlostavljanje koje društvo ignorira.  (kv)