LUDO – VOZIO SUPROTNIM SMJEROM I RAZBIJAO PARKIRANA VOZILA

29. listopada 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

auto razbijenRIJEKA – Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka pronašli su vozača koji je 26. listopada ove godine oko 23.25 sati u Ulici Rastočine u Rijeci oštetio veći broj parkiranih vozila. Po dojavi o oštećenju vozila prometna policija je na mjestu događaja obavila očevid te su daljnjim postupanjem pronašli vozilo i vozača koji je oštetio spomenuta vozila.

Riječ je o 46-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom marke Opel, riječkih registracijskih oznaka. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se kretao zabranjenim smjerom jednosmjerne Ulice Rastočine te prilikom vožnje unatrag udario u parkirano osobno vozilo, a zatim nastavljajući vožnju oštetio još 14 osobnih vozila parkiranih s jedne i druge strane kolnika.

Prema prvim procjenama ukupna šteta nastala na vozilima cijeni se na oko 77.000 tisuća kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv 46-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom, pobjegao s mjesta navedene prometne nesreće, jer je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita) i zbog vožnje u zabranjenom smjeru. (kv)