LJUBAVNA STABLA I OVE GODINE KAO NAJLJEPŠI POKLON ZA VALENTINOVO

11. veljače 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

crikvenica - drvored ljubaviCRIKVENICA – Projekt je to koji je zainteresirao veoma široku publiku pa tako svoja drvca imaju usvojitelji iz svih gradova iz Hrvatske, no i izvan granica Lijepe naše.

S obzirom da Crikvenica uistinu ima jako puno lijepih lokacija, kako uz more tako i u prirodi, ove godine će Drvored ljubavi krasiti čak dvije nove lokacije. Nova šetnica uz Dubračinu biti će ozelenjena s novih 12 stabala, dok će 3 stabla biti zasađena u uvali Pazdehova, točnije iznad same uvale.

Na novim lokacijama smo se odlučili za sadnju Celtis australis (na našem području poznat kao koprivić). Ta stabla poznata su po svojoj dugovječnosti, prema nekim izvorima i do 1000 godina, tako da će biti spomen vaše ljubavi i pažnje mnogim generacijama poslije vas.

Stabla tvore velike krošnje, koje ljeti pružaju ugodan hlad, a u jesen dozrijevaju ljubičaste bobice čiji medeni okus Vas može okrijepiti prilikom šetnje i rekreacije u idiličnom okruženju šetnice uz Dubračinu i iznad uvale Pazdehova.

I ove godine, kao i dosadašnjih, cijena za usvajanje stabla bit će simboličnih 300,00 kuna, a uz svako stablo doći će i metalna pločica sa natpisom po želji usvojitelja. Sama sadnja bit će organizirana u travnja, kada se ova vrsta sadi, a promocija za sve usvojitelje održat će se u travnju ili svibnju, nakon sadnje i postavljanja pločica.

Svoj interes za usvajanje novih stabala možete iskazati na mail adresu: sara.kolak@crikvenica.hr ili na broj telefona 051/455-404 te tako usvojiti stablo kao lijepu uspomenu ili darovati kao jedinstveni poklon.