LJUBAV SE ŠIRI CRIKVENICOM KROZ DRVORED LJUBAVI

24. lipnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

crikvenica drvored ljubaviCRIKVENICA – Stablo se usvaja u veljači dok se u travnju sadi te postavlja pločica sa imenima odnosno natpisima po željama ljudi. Na taj način sebi dragoj osobi usvojitelji stabala poklanjaju unikatan poklon kao znak ljubavi koja ujedno znači i ljubav prema okolišu, jer usvajanjem ozelenjuju i okoliš crikveničkog područja, ističu organizatori.

Ove godine povodom Valentinova, usvojeno je ukupno 12 stabala alepskog bora. Alepski bro je svojevrsni pionir u osvajanju novih teritorija, otporan na loše uvjete, siromašno tlo, nedostatak vode, utjecaj posolice i slično. Kada se alepski bor ustali na određenom području, dolazi do poboljšanja uvjeta u tlu, stvara se mikroklima gdje se počne širiti razno niže raslinje, a nakon dugog niza godina i cijele šume. Uz nazočnost usvojitelja prezentiran je ovaj hvalevrijedan projekt, a prezentaciji je nazočila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Jasminka Citković.

Pročelnica Jasminka Citković pozdravila je nazočne, zahvalila se na dolasku te na usvajanju drveta čime usvojitelji ujedno i podržavaju inicijativu Grada Crikvenice koja se realizira već treću godinu za redom. Kazala je kako će se sa ovim projektom nastaviti i u narednim godinama te ovim putem poziva i sve zainteresirane da prate stranice Grada na kojima će sve biti na vrijeme najavljeno. Parovi su pronašli svoja stabla, prošetali Drvoredom ljubavi te su na poklon, kao mali znak pažnje, dobili sadnice ružmarina te napravili fotografiju uz svoje stablo. (kv)