LISTA ZA RIJEKU: ODVOJITE KVARNER OD HRVATSKE

14. kolovoza 2020. | Kategorija: Hrvatska
Kvarner

Kvarner

KVARNER – “Na Kvarneru i Istri se u ovom trenutku nalazi najviše turista, a istovremeno najmanje slučajeva koronavirusa. Iz tih podataka evidentno je da za razbuktavanje epidemije nisu odgovorni turisti nego neodgovorno ponašanje i nepridržavanje mjera u dijelovima države, a sve pod komandnom palicom i političkim kriterijima nacionalnog kriznog stožera.

Žalosno je da se, zbog neodgovornosti i nepridržavanja mjera u jednom dijelu Hrvatske, urušava turistička sezona i tamo gdje se odgovornim i discipliniranim pristupom situacija zadržala pod kontrolom. Za novonastalu situaciju najodgovornijim smatramo nacionalni krizni stožer koji je selektivno dopuštao politički podobna velika okupljanja na jugu zemlje, a neselektivno ograničava rad i onima koji stvaraju problem i oni koji su se cijelo vrijeme ponašali disciplinirano i odgovorno. Posljedice su sada stigle na naplatu ali još nije kasno da spasimo Kvarner i Istru.

Tražimo hitne mjere uz komunikaciju sa susjednim državama kojom bi ovaj dio Hrvatske zadržao status covid free zone barem do kraja turističke sezone”, navode u Listi za Rijeku. (kv)