‘LIBURNIA PARKING’ ODLAZI U POVIJEST – GRAD OPATIJA VRAĆA PARKINGE POD SVOJE OKRILJE

16. rujna 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

parking kazneOPATIJA – Firma ‘Liburnia Parking‘, koja je imala višegodišnju koncesiju nad većinom parkirnih površina u Opatiji, to više neće imati! Naime, na kolegiju gradonačelnika Ive Dujmića i njegovih zamjenika Vere Šantić i dr.sc. Emila Priskića sa pročelnicima gradske uprave koji se održao u utorak, 12. rujna usuglašeni su elementi za odluku gradonačelnika prema kojima će nakon isteka ugovora o koncesiji, kojim je upravljanje parkiralištima dato privatnoj tvrtki, upravljanje javnim parkirnim površinama postati nadležnost gradske tvrtke ‘Opatija 21′. Upravo su to tokom proteklih godina brojni građani zagovarali te će stoga ova odluka vjerojatno mnoge razveseliti.

“Gradska tvrtka ‘Opatija 21’ već upravlja parkirnom garažom koja se nalazi u Sportskoj dvorani Marino Cvetković te parkingom na Gorovu, gdje je u planu izgradnja garaže sa sportskim igralištem. O ovim odlukama gradonačelnik je poslao obavijest koncesionaru koji trenutno upravlja javnim parkirnim površinama kao i čelništvu tvrtke ‘Opatija 21’ “, navodi se.

Inače, dugogodišnji dosadašnji koncesionar parkinga nerijetko je bio predmetom mnogih nezadovoljstava građana, ali i samoga Grada – od cijene naplate do same provedbe usluge. Sada istekom koncesije, koja je bila dana u vrijeme gradonačelnika Amira Muzura, parking se vraća pod okrilje Grada.  (kv)