KVARNER – U 5 SATI 132 PREKRŠAJA

10. kolovoza 2018. | Kategorija: Hrvatska

sv.kuzam cesta autoputKVARNER – Jučer, između 15 i 20 sati na području Policijske uprave primorsko-goranske provedena je akcija nadzora brzine kretanja vozila. Riječ je o akciji provedenoj u sklopu pojačanih aktivnosti prometne policije na ovu vrstu prekršaja, a koja se sukladno planu organizacije TISPOL istovremeno provodi na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj i u svim zemljama Europske unije u vremenu od 6. do 12 kolovoza.

Tijekom pet sati akcije kontrolirano je 157 vozila te su zabilježena 132 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.

Najveća brzina je izmjerena oko 16 sati na autocesti Rijeka – Zagreb, gdje je u prekršaju zabilježeno osobno vozilo marke Renault, daruvarskih registracijskih oznaka. Vozač spomenutog vozila se na mjestu gdje je ograničenje brzine od 110 km/h kretao nedozvoljenom brzinom od 183 km/h.

Inače, ovom akcijom i pojačanim mjera nadzora brzine tijekom cijelog tjedana policija nastoji poboljšati ukupno stanje sigurnosti u prometu na cestama i utjecati na promjenu ponašanja vozača kako bi se pridržavali propisanih ograničenja brzine.

U šest mjeseci ove godine na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo su se 1.554 prometne nesreće, što je za 11,2% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od ukupnog broja nesreća, njih 20,6% se dogodilo zbog vožnje nepropisnom brzinom i brzinom neprimjerenim uvjetima, iz čega proizlazi da nepropisna i neprilagođena brzina i dalje ostaju glavni uzročnici stradavanja u prometnim nesrećama.

Stoga još jednom apeliramo na vozače da se dosljedno pridržavaju ograničenja brzina kretanja vozila, kako bi smanjili mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. (kv)