KVARNER – POLICIJA ZADOVOLJNA, TIJEKOM USKRSA GRAĐANI SU SE DRŽALI PRAVILA

14. travnja 2020. | Kategorija: Hrvatska

policijaKVARNER – “Policija će i nadalje provoditi nadzor poštivanja odluka Stožera civilne zaštite, donesenih u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom te poziva građane da ostanu doma i da se ne okupljaju,  a  svoje domove napuštaju samo iz opravdanih razloga”, navode iz policije.

KVARNER – Policijska uprava primorsko-goranska zahvaljuje građanima koji su se za vrijeme uskrsnih odgovorno ponašali te ostali u svojim domovima sa svojim najbližima. Da je većina građana poslušala i poštovala odluke Stožera civilne zaštite,  pa tako i Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, dokaz su i proteklih dana prazne ulice, trgovi, rive, šetnice i druga mjesta na kojima se inače okuplja velik broj ljudi.
Kako bi se odluke što dosljednije poštovale, policijski službenici su na brojnim lokacijama te obilaskom terena nadzirali njihovo provođenje. Tako je na kontrolnim punktovima zatečen određeni broj osoba koje su pokušale napustiti mjesto prebivališta bez odgovarajućih propusnica ili s propusnicama izdanim u drugu svrhu.
Osim toga, na području Rijeke i nekih drugih mjesta zatečeno je po nekoliko ili pak više osoba koje su na javnom mjestu konzumirale alkoholna pića te time počinili prekršaj iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, ali i kršili odluku o okupljanju na javnim mjestima.
Isto tako evidentirano je i nekoliko kršenja odluka vezano uz pružanje usluga građanima o čemu je policija izvijestila Državni inspektorat  i nadležne stožere civilne zaštite.
 
“Policija će i nadalje provoditi nadzor poštivanja odluka Stožera civilne zaštite, koje su donesene u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom te i dalje poziva građane da ostanu doma i da se ne okupljaju,  a  svoje domove napuštaju samo iz opravdanih razloga (odlazak na posao, u trgovinu i slično)”, navode.