KVARNER – Oduzeto više kilograma marihuane i pola kilograma amfetamina – dvojica prijavljena

26. prosinca 2020. | Kategorija: Hrvatska

Slika /Droga/Droga-Opatija.jpgKVARNER – Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su višetjedno kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela  neovlaštena proizvodnja i promet drogama, za  počinjene kojih sumnjiče dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 29 i 32 godine.

Policija ih sumnjiči da su od siječnja do prosinca ove godine nabavljali veće količine marihuane te ih skladištili u iznajmljenim stanovima, a potom prepakiravali i manje količine marihuane prodavali drugim osobama s područja Rijeke i Opatije. Obavljenim pretragama pronađeno je i oduzeto sveukupno 5.755 grama marihuane, 509 grama amfetamina-speed, manja količina droge MDMA, digitalne vage, sjeckalice, oko 26.000 kuna u domaćoj i stranoj valuti, što su protupravno stekli te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela zlouporabe droga.

Obojica su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu te je po završetku kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku, dok je 29-godišnjak trenutno nedostupan. (kv)