KVARNER – Normalizacija javnog gradskog prijevoza

25. svibnja 2020. | Kategorija: Hrvatska

Vozni redovi linija koji vrijede za radne dane, subote te nedjelje i blagdane:

Gradske linije:

Prigradske linije:

Sve izmjene pratite na mrežnim stranicama KD Autotrolej.

Upute za korištenje javnog gradskog prijevoza

KD Autotrolej pripremilo je, u suradnji i u skladu s preporukom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, upute za korištenje javnog gradskog prijevoza tijekom epidemije korona virusa (COVID-19), te moli korisnike da ih se pridržavaju štiteći u prvom redu sebe, a potom i sve ostale korisnike kao i radnike KD Autotrolej.

  • Prilikom ulaska u vozilo obavezna je dezinfekcija ruku putem dispenzera.
  • Obavezno je korištenje zaštitnih maski, bilo koje vrste, može i zaštita maramom ili šalom.

Korisnici trebaju održavati socijalnu distancu s razdaljinom od minimalno jednog metra, te se s tim u vezi, ovisno o vrsti vozila, smanjuju i prijevozni kapaciteti na način:

  • minibus vozilo – 15 putnika
  • standardni autobus – 30 putnika
  • zglobni autobus – 50 putnika

Iz Autotroleja mole korisnike da o navedenom vode računa, odnosno da ne ulaze u vozilo, ukoliko procijene da je u istom nemoguće održati socijalnu distancu.

Prijevoz je namijenjen prvenstveno osobama koje odlaze na posao ili imaju neodgodive obveze.

Preporuka ostalima, a posebno umirovljenicima i starijim osobama, da ne koriste javni prijevoz, ako im to nije neophodno nužno, te da isti u takvim slučajevima koriste izvan vršnih perioda radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih korisnika.

Preporuka je i apel svim korisnicima koji osjećaju neki od simptoma zaraze koronavirusom, poput kašlja ili temperature, da ne koriste javni gradski prijevoz.