KVARNER – Izazvao prometnu nesreću i nije pružio pomoć ozlijeđenim osobama

10. srpnja 2019. | Kategorija: Hrvatska

policijaNakon izazvane prometne nesreće 77-godišnjak je sa svojim vozilom napustio mjesto prometne nesreće, a da prethodno nije pružio pomoć ozlijeđenim osobama u nesreći koju je prouzročio.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje u svezi prometne nesreće koja se dogodila 8. srpnja ove godine u tunelu Rožman brdo, na autocesti Rijeka-Zagreb, u kojoj su dvije osobe teže ozlijeđene.
Hrvatski državljanin starosti  77 godina je upravljajući osobnim vozilom marke Mazda, riječkih registarskih oznaka, ne prilagodivši brzinu kretanja svog vozila uvjetima, stanju i karakteristikama kolnika, gustoći prometa i atmosferskim prilikama udario u zadnji dio motocikla KTM, mađerskih registracijskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 40-godišnji mađarski državljanin. Od siline udarca motociklist je zajedno s vozilom i 29-godišnjom putnicom pao na kolnik. Oboje oštećenih osoba zadobilo je teške ozljede te im je liječnička pomoć pružena u KBC-u Rijeka.
Nakon izazvane prometne nesreće 77-godišnjak je sa svojim vozilom napustio mjesto prometne nesreće, a da prethodno nije pružio pomoć ozlijeđenim osobama u nesreći koju je prouzročio.

 Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći, 77-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.