KVARNER – DRŽAVLJANIN BOSNE PO CRIKVENICI VOZIO SA 3,17 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

29. lipnja 2021. | Kategorija: Hrvatska

policija pijani prometKVARNER – Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodile su se 83 prometne nesreće, od kojih su četiri teže, a 79 lakše nesreće. 
U ovim prometnim nesrećama četiri su osobe teško, a 14 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 659.600 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 11 stranih državljana i dva alkoholizirana vozača.

Najveća koncentracija alkohola od 3,17 g/kg izmjerena je 36-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine u Crikvenici

Alkotestirana su 236 vozača, od kojih je kod njih 25 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 13 je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam ih je bilo u dobi između  25. i 35. godina života, dok ih je šest u kategoriji između 18. i 25. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 3,17 g/kg izmjerena je 36-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine u Crikvenici. Policija ga je u utorak, 22. lipnja, pola sata poslije pola noći, zaustavila u naselju Hrusta kada je alkoholiziran upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen Polo, riječkih registracijskih oznaka.
Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, odmah je udaljen iz prometa te zbog vožnje pod utjecajem alkohola prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Predložena mu je novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom na području Republike Hrvatske u trajanju od godinu dana.