KVARNER – 34 PROMETNE NESREĆE PROTEKLOG VIKENDA

23. listopada 2018. | Kategorija: Hrvatska

trafic auti gužva prometKVARNER – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodile su se 34 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene.

Teže je ozlijeđen 48-godišnji hrvatski državljanin koji je stradao upravljajući motociklom marke Honda u prometnoj nesreći što se dogodila u subotu, 20. listopada oko 17 sati na području Malog Lošinja. Do nesreće je došlo kada je vozač pod utjecajem alkohola od 1,35 g/kg upravljajući motociklom iz Cresa u smjeru Malog Lošinja, nakon izlaska iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom i pao na kolnik. Liječnička pomoć muje pružena u KBC Rijeka.

Od ostalih događaja u prometu, izdvajamo vozače koji su zatečeni kako upravljaju osobnim vozilima pod utjecajem alkohola. Tako je u petak, 19. listopada, oko 23 sata na području Marinića, zatečen 45-godišnji vozač osobnog vozila marke Škoda, riječkih registarskih oznaka, gdje je upravljao vozilom s koncentracijom alkohola od 2,08 g/kg. Nešto kasnije, u subotu, 20. listopada oko 1 sat, na području Viškova 38-godišnji hrvatski državljanin izazvao je prometnu nesreću upravljajući vozilom marke Daewoo, riječkih registarskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 2,16 g/kg. Jučer je i na području Sungera kod Mrkoplja, pod utjecajem alkohola od 1,37 g/kg, prometnu nesreću izazvala 28-godišnja hrvatska državljanka upravljajući osobnim vozilom marke Volkswagen, delničkih registarskih oznaka.

Na graničnom prijelazu Brod na Kupi u subotu, 20. listopada zatečen je pak 44-godišnji hrvatski državljanin koji je osobnim vozilom marke Audi, riječkih registarskih oznaka, upravljao dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilom B kategorije. Kao i ostali prekršitelji, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako bi se povećao stupanj sigurnosti u prometu te smanjio broj nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.