KVARNER – ​Za vikend u 39 nesreća dvije smrtno stradale osobe i 11 ozlijeđenih

10. listopada 2023. | Kategorija: Hrvatska

policijaKVARNER – Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 184 prometna prekršaja.
 
Od tog broja 49 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 28 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom te 13 na vožnju pod utjecajem alkohola. . Osim navedenih, zabilježena su i tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela kao i 73 ostala prekršaja.
 
Najveća brzina od 181 km/h evidentirana je u petak, 6. listopada u 9.10 sati na autocesti A6 u blizini vijadukta Osojnik. Radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kretalo na dionici ceste prema Zagrebu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.
U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa   potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.
 
Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 65 alkotestiranih vozača, 13 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1.91 promila evidentirana je u Rijeci, 25-godišnjem hrvatskom državljaninu.
 
Riječ je o vozaču osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka, koji je u petak, 6. listopada oko 19 sati izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom na području Drenove.
 
Očevidom je utvrđeno kako je 25-godišnjak na raskrižju ulica Braće Hlača i Ivana Žorža na semaforu prošao kroz crveno svjetlo i tako oduzeo prednost prolaska osobnim vozilima kojima su upravljale 34-godišnja i 51-godišnja hrvatska državljanka. Pri tome je udario vozilom u oba automobila, a materijalna šteta se procjenjuje na najmanje 3200 eura.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola i počinjenih prekršaja sankcioniran je u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama te mu je optužnim prijedlogom predložena novčana kazna od 3170 eura i izricanje zaštitne mjere oduzimanje vozačke dozvole na rok od četiri mjeseca.