KVARNER – ​Uhićen počinitelj više teških krađa

17. lipnja 2022. | Kategorija: Hrvatska

policijaKVARNER – Kaznenom prijavom protiv 23-godišnjeg hrvatskog državljanina rezultiralo je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe.
 
Riječ je o osumnjičeniku koji je 6. lipnja na području Rijeke, lažno se predstavljajući kao službenik banke, obmanuo 83-godišnju hrvatsku državljanku iskoristivši njezinu životnu dob i zdravstveno stanje te je  uvjerio da mu preda novac u vrijednosti 41 tisuće kuna kako bi ih zamijenio u valutu euro.
Par dana kasnije je na isti način iskoristio i oštetio dvoje hrvatskih državljana, predstavljajući se pak kao policijski službenik kojima je pri tome oduzeo oko 30 tisuća kuna. Na isti način je i četvrtoj oštećenici uzeo zlatni nakit u vrijednosti većoj od 30.000 kuna, kao „policajac za provjeru krivotvorenog nakita“.
 
Temeljem raspisane potrage pronađen je i uhićen na području Bjelovara te prepraćen na kriminalističko istraživanje u I. policijsku postaju Rijeka. Tijekom istraživanja je otkriveno kako je istovjetna kaznena djela počinio i na području grada Zagreba.
 
Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedena četiri kaznena djela teške krađe, 23-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone