KRK – krčki street workout kompleks

7. kolovoza 2017. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

8e662839-5c28-46f0-a3b0-4fdf607d0fa7OTOK KRK – Iako su brojne aktivnosti na novouređenom krčkom vježbalištu, smještenom u borovoj šumi nadomak plaže Dražica, krenule još sredinom srpnja, ovaj jedinstveni street workout kompleks, uz čitav niz atraktivnih sportsko-rekreacijskih demonstracija, otvoren je 03. kolovoza 2017. godine.
Pred tristotinjak posjetitelja i značajan broj sudionika programa, vježbališnu zonu na otvorenom, pored Igora Hrasta kojem je povjerena uloga moderatora, zajedno su predstavili krčki gradonačelnik Darijo Vasilić i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Krka Nataša Jurina, dok je projektu podršku dala i viša stručna suradnica za sport, tehničku kulturu i EU programe Primorsko-goranske županije Sandra Stojković Hinić.
Primarna zadaća ovog vježbališta pored promoviranja vrijednosti što ih pružaju sport i rekreacija, uvodi Hrast, jest i obogaćivanje ukupne turističke ponude destinacije. Naime, priča vezana uz uz ovaj projekt krenula je pred nepune dvije godine kada je Grad Krk inicirao oplemenjivanje javne površine na kojoj je danas izgrađen sportsko-rekreacijski centar, a kojeg uz goste mogu koristiti i svi ostali ljubitelji zdravog života, bez obzira na dob i tjelesnu spremu. Od ideje uobičajenog vježbališnog parka, ovaj je projekt evoluirao u jedinstveni prostor za funkcionalno vježbanje koji povezuje elemente street workouta, parkoura, prostora za grupno vježbanje, rekreacijskih terasa te prostora za individualne i grupne kondicijske pripreme. Samo vježbalište – čiji je koncept u suradnji s Hrvatskim street workout savezom osmislio arhitektonski dvojac Rene Lisac i Kristina Careva, dok je projektiranje dijela namijenjenog parkouru povjereno arhitektici Ivani Lončarević – opremljeno je tako da zadovolji standarde i potrebe sportaša, rekreativaca, ali i organiziranih grupa, a od posebne koristi bit će otočanima obzirom da će ga na raspolaganju imati tijekom čitave godine. Realizacijom ovog projekta, ističe Hrast, koji na jednome mjestu nudi desetke specijaliziranih sportsko-rekreacijskih sprava i uličnoj vježbi prilagođenih naprava, grad Krk uvršten je na kartu popularnih street workout lokacija poput Dubaija, Pariza, Londona ili Barcelone.
Ukupna vrijednost ove investicije, zaključuje Vasilić, bila je 1.500.000,00 kuna, s time da je polovica tog iznosa uložena u opremu, a ostatak u građevinske radove. Potporu ovom projektu, u vrijednosti od 212.500,00 kuna, dalo je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, s time da mu je 130.000,00 kuna osigurala i Primorsko-goranske županija, na čemu se moramo zahvaliti, budući da je upravo taj financijski input bio jedan od primarnih poticaja da se krene u realizaciju ove lijepe priče.
Podsjetimo, seriju svakodnevnih sportsko-rekreacijskih događanja u krčkom vježbališnom kompleksu, svi ljubitelji pilatesa, yoge i ostalih tjelovježbi mogu pratiti sve do sredine rujna, i to od ponedjeljka do petka, u ranijim jutarnjim ili popodnevnim satima.
Jednosatni program Good Morning Pilates, pod vodstvom instruktorice Nives Sokolovski, na rasporedu je ponedjeljkom, srijedom i petkom, s početkom u 08.00, dok se uz jednoipolsatni program Morning Flow Yoga, povjeren instruktorici Svjetlani Radovčić, možete relaksirati utorkom i četvrtkom, u 08.00 sati. Jednosatni program Pilates Melt, pod vodstvom instruktorice Astrid Pibernik, slijedi utorkom i četvrtkom, s početkom u 17.00, dok se u jednosatni Total Body Workout trening, povjeren treneru Vitu Balori, možete upustiti ponedjeljkom, srijedom i petkom, također, u 17.00 sati.