Krešimirova ulica nadolazeći vikend zatvorena za sav promet radi završnog asfaltiranja

26. kolovoza 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta Krešimirova ulica bit će zatvorena za sav promet od petka, 28. kolovoza u 00:00 sati, do nedjelje, 30. kolovoza u 24:00 sati. Osim Krešimirove, za sav promet u istom razdoblju bit će zatvorena i Manzonijeva ulica.

Gradski prometni centar Rijeka prometa obavještava javnost da će zbog dovršetka rekonstrukcije Krešimirove ulice, odnosno postavljanja završnog sloja asfalta u punoj širini prometnice Krešimirova ulica biti zatvorena za sav promet od petka, 28. kolovoza u 00:00 sati, do nedjelje, 30. kolovoza u 24:00 sati.
U istom razdoblju će za sav promet biti zatvorena i Manzonijeva ulica.

Ovisno o vremenskim prilikama, moguće je da dođe do pomaka u navedenim terminima, o čemu će javnost biti obaviještena. Očekuje se da će Krešimirova ulica biti puštena u promet u punom profilu s 4 prometna traka, u ponedjeljak 31. kolovoza.

Ulica Nikole Tesle i Cambierieva ulica bit će djelomično otvorene za promet, samo od spoja s ulicom V. C. Emina do spoja s Parkom prof. dr. Vinka Frančiškovića. Ostale dionice obje ulice, od Parka do spoja na Krešimirovu ulicu bit će zatvorene za sav promet.

Obilazni smjerovi
Iz smjera zapada prema središtu grada vozila će na raskrižju Zvonimirova-Rikarda Benčića (kod Novog lista) biti usmjeravana preko ulica Rikarda Benčića – Franje Čandeka-Vukovarskom – V.C. Emina i dalje sjevernim prometnim koridorom prema centru grada.

Promet će se usmjeravati i smjerom ulica Franje Čandeka – Antuna Barca na Čvor Rujevica. Vozila koja iz smjera zapada ne koriste obilazni smjer već nastavljaju Zvonimirovom ulicom, moći će nastaviti prometovanje samo do skretanja u ulicu Milutina Barača.

Prometovanje vozila

Iz smjera istoka prema središtu grada vozila će moći prometovati samo do Trga Žabica, gdje će biti preusmjerena dalje prema ulici Riva. Na raskrižju Strossmayerova – Titov trg biti će istaknuta obavijest vozačima o zatvaranju prometa u Krešimirovoj ulici.

Prometovanje autobusa

Obilazni pravac iz smjera istoka oko središta grada bit će pravcem Strossmayerova ulica – Titov trg – Ivana Grohovca – Žrtava fašizma – Pomerio – Fiorello la Guardia i dalje sjevernim prometnim koridorom do Vukovarske ulice ili ulice Franje Čandeka, kojima vozila mogu nastaviti prometovanje dalje prema zapadnom dijelu grada.

Očekuju se gužve i zastoji u prometu. Vozačima se preporučuje da naredni vikend izbjegavaju odlazak osobnim vozilima u središte grada.