KRENULO JE MAŠKARANO LUDILO U CRIKVENICI

16. siječnja 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Krenulo je maškarano ludilo u Crikvenici

CRIKVENICA – Iza nas je zanimljiv sunčani zimski vikend na Rivijeri Crikvenici. Počelo je, počelo! Veselo je zavijorila maškarana zastava, a crikveničke su ulice ukrašene prekrasnim prigodnim, maštovitim i šarenim ukrasima.

Matkovići su toplom dobrodošlicom ugostili svoje brojne maškarane prijatelje. U posjet su im došle brojne skupine s područja grada i okolice pa su ulice bile punih maškaranih zaljubljenika.

Ključevi grada su napokon u rukama maškara, a nakon što ih je preuzeo od gradonačelnika Damira Rukavine, crikvenički je meštar Bene u parku u centru Crikvenice otvorio svoju novu kancelariju u društvu stotinjak maškaranih mališana. U njoj će iskusni meštar djeci dijeliti diplome za nove maškarane nade, kao papirnate simbole da se vrijedna tradicija maškara pažljivo čuva i prenosi na mlađe naraštaje. U meštrovoj se kancelariji, kao i u pravoj, za zasluženu diplomu „dugo čekalo u redu“ i s veseljem prepričavalo koje se maske spremaju za maškaranu povorku. Djeca su nakon otvorenja kancelarije uživala u uzbudljivom nedjeljnom poslijepodnevu na klizanju pod maskama. Uz meda „Lina“ ovaj novi maškarani program proletio je začas, a sudionici su se s oduševljenjem zabavljali uz animatora i vesele igre na ledu. U programu su uživala djeca, ali i njihovi roditelji na jedinstvenom klizalištu uz more u samom centru Crikvenice, navode organizatori.