KREĆE REKONSTRUKCIJA VRTIĆA FIJOLICA, A POVILE DOBIVAJU “MJESNI DOM”

13. rujna 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

vrtić djecaNOVI VINODOLSKI – Na sjednici Gradskog vijeća Novog Vinodolskog izglasano je ulaganje u mjesni dom u Povilama, kao i rekonstrukciju dječjeg vrtića Fijolica.

Zgrada vrtića Fijolica već duže vremena vapi za ulaganjem i to je sada napokon učinjeno. Rekonstrukcijom, točnije dogradnjom zgrade, vrtić je povećati svoje kapacitete sa 92 na 126 djece. Usto će se urediti dva sanitarna prostora, prostor za tjelesnu aktivnost, nekoliko garderoba i blagovaonica. Zanimljivo je da će se dobiti i “izolacijska soba” bolesne djece. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.674.815 kuna s PDV-om.

Izgradnja mjesnog doma u Povilama u Novom je shvaćena kao potreba. Vjeruje se da će tako mjesto dobiti zamah društvenih događanja. Iako je ovo vrlo optimistično gledište, oni koji mogu biti zadovoljni su članovi Udruge za narodne običaje Povile koji će dobiti prostore. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.757.159 kuna s PDV-om.

Zanimnljivo je da će se oba projekta sa iznosom od 80% sufinancirati sredstvima Republike Hrvatske i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a 20% daje Grad Novi Vinodolski. (kv)