KRALJEVICA – Vatrogasci na prijemu

17. listopada 2023. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

KRALJEVICA – Kraljevičke vatrogasce i vatrogaskinje, koji su na Županijskom vatrogasnom natjecanju u Crikvenici osvojili prvo odnosno drugo mjesto, danas su ugostili predstavnici Grada Kraljevice

Sjajni su kraljevički vatrogasci bili na nedavno održanom 28. Županijskom vatrogasnom natjecanju u Crikvenici. Vatrogasci DVD-a Kraljevica su u B kategoriji (svi članovi ekipe moraju biti stariji od 30 godina) osvojili zlato, dok je pripadnice ljepšeg spola, u istoj kategoriji, od najsjajnijeg odličja djelila tek jedna sekunda pa su kraljevičke vatrogaskinje osvojile izvrsno drugo mjesto.

“Rezultati nisu plod rada samo ove godine. Mi vježbamo već 13 godina. Bilo je uspona i padova, ali uvijek je jezgra ostajala, nadograđivala se i ovo je kruna svega toga. Vježbanjem podižemo operativnu sposobnost jer sve ono što radimo na vježbama preslikava se na prave vatrogasne intervencije”, naglasio je Alen Randić, tajnik DVD-a i voditelj natjecateljske ekipe.

“Iza lanjskih i ovogodišnjih rezultata stoji veliki trud naših članova. Moram im se zahvaliti na tom trudu i odricanju”, rekao je predsjednik DVD Kraljevica Aleksandar Kružić, koji se zahvalio i Gradu na podršci, a osvrnuo se i na 14. Memorijalni turnir Heroji Kornata, na kojem su s puno uspjeha sudjelovali najmlađi članovi kraljevičkog DVD-a.

Kraljevičke vatrogasce i vatrogaskinje povodom velikih uspjeha danas su u Gradskoj vijećnici ugostili predstavnici Grada Kraljevice- gradonačelnik Dalibor Čandrlić i Paula Vučković.

“Uspjesi koje ste ostvarili su zaista respektabilni i ja vam na njima čestitam. Grad Kraljevica u suradnji s DVD-om nastoji djelovati proaktivno, a vi nam svojim angažmanom dajete razloga za ponos”, poručio je Čandrlić, istaknuvši kako Grad radi na tome da se kroz koju godinu prereže vrpca na otvaranju novog vatrogasnog doma u Kraljevici.

Na samo kraju Kružić je izrazio nadu da će se ubrzati pregovori oko igrališta Sansova, koje je na terenu u vlasništvu RH, a gdje bi kraljevički DVD uskoro trebao dobiti toliko potreban prostor i poligon za vježbanje. U tom nastojanju DVD ima potporu Grada, što je i danas potvrdio gradonačelnik.