KRALJEVICA – sadnice posađene u Kraljevici, Šmriki, Križišću i Bakarcu

11. ožujka 2021. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Kraljevica

Kraljevica

KRALJEVICA – Kraljevica misli zeleno. Osnovni cilj kampanje je podizanje ekološke svijesti i poticanje na sadnju, a održava se na lokalnoj, regionalnoj te nacionalnoj razini.
Dodatna vrijednost kampanje je to što će se sva zasađena područja u RH digitalno kartografski vizualizirati.

Grad Kraljevica uključio se je u akciju sadnjom preko 20 stablašica i grmova na javnim površinama grada. Također, uz sadnju na javnim površinama, akcija je obuhvatila i naš dječji vrtić koji nam se rado priključio. U dvorištu odnosno okolišu dječjeg vrtića zasadili smo uz pomoć naših vrijednih mališana maslinu i trešnju, s ciljem poticanja ekološke svijesti u najranijoj dobi.

Sadnice su posađene na javnim površinama u Kraljevici, Šmriki, Križišću i Bakarcu. Svako naše mjesto bogatije je za novo stablo ili ukrasnu biljku. Veseli nas što smo i mi dali svoj doprinos zaštiti i očuvanju okoliša sudjelovanjem u ovoj hvalevrijednoj akciji koja ima za cilj razvijanje svijesti o važnosti zelenila u odnosu na sveukupnu kvalitetu života, ostvarivanje ciljeva zaštite okoliša, održivi razvitak te smanjenje onečišćenja okoliša. (kv)