KRALJEVICA – Povećan iznos novčane potpore za novorođenu djecu

21. siječnja 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

beba dijete roditeljiKRALJEVICA – “Grad Kraljevica je u cilju poticanja rasta nataliteta u 2019. godini te s ciljem osnaživanja potpomoći obiteljima povećao potpore za novorođenu djecu i to u iznosu od 2.000,00 kuna. Navedeno pravo ostvaruju roditelji, odnosno posvojitelji ili skrbnici sa stalnim prebivalištem na području Grada Kraljevice”, navode čelnici Grada.

Novčana potpora za novorođenu djeteta samo je jedna od mjera koje se kontinuirano provode na području Grada Kraljevice. U proračunu su i ove godine predviđena značajna sredstva za djecu i mlade. Svake godine sufinanciramo logopeda, produženi boravak u školi, vannastavne aktivnosti, tečaj sigurnosti u prometu u OŠ Kraljevica, te redovito pomažemo učenike iz obitelji slabijeg imovinskog stanja u odlasku na izlet, terensku nastavu i slično. Osigurani su i besplatni udžbenici i likovne mape za sve učenike OŠ Kraljevica.

Uvjeti za isplatu ove novčane pomoći ostaju nepromijenjeni. Pravo na novčanu pomoć imaju roditelji koji ima prijavljeno stalno prebivalište na području Grada Kraljevice i čije je dijete prijavljeno na području Grada nakon rođenja, a može se ostvariti do navršenih 12 mjeseci života djeteta.