KRALJEVICA – Najbolji hrvatski paratriatlonac Antonio Franko, nakon trofejnog niza, stigao u Grad Kraljevicu

13. srpnja 2022. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Antonio Franko

Antonio Franko

Iza Antonija Franka su izvrsni rezultati. Sjajni Kraljevičan u svibnju je, na Europskom prvenstvu u poljskom Olsztynu, osvojio brončanu medalju.

Još jednu broncu osvojio je u lipnju, na utrci Svjetskog kupa u francuskom Besanconu, a impresivni niz je završen pobjedom na utrci Svjetskog kupa u paratriatlonu u španjolskoj La Coruni. Time je Franko ostvario glavni cilj- nastup na Svjetskom prvenstvu u studenom u Abu Dhabiju.

Trofejni niz najboljeg hrvatskog paratriatlonca nije prošao nezapaženo pa je Franka u goste pozvao kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, koji ga je u gradskoj vijećnici ugostio sa suradnicima.

“Ovo je do sada najuspješnija sezona, prvi puta stigao sam do pobjede na Svjetskom kupu. Time je završio prvi dio sezone, sada su na redu malo lakši treninzi. Sljedeće natjecanje je početkom rujna- Svjetski kup u Portugalu, a zatim kreću pripreme za najvažnije natjecanje sezone- Svjetsko prvenstvo”, rekao je Franko, zahvalivši na podršci Gradu Kraljevici.

“Mi u Kraljevici imamo sjajne mlade ljude, koje sa zadovoljstvom primamo u Gradu. Antonio Franko nije gost jer je ovdje često. Povod današnjeg dolaska su njegovi posljednji uspjesi. Sretni smo što imamo ljude koji na razini Hrvatske, Europe i svijeta postižu zapažene uspjehe i naša je dužnost da ih promoviramo, da budu uzor mladima”, poručio je Čandrlić.

Franko je u Grad stigao u društvu brata Marina Franka i prijatelja Edija Kurolta, ujedno i trenera NK Kraljevice, gdje Antonio radi kao kondicioni trener.