KRALJEVICA – HOĆE KASNITI POS-ovi STANOVI U ŠMRIKI?

15. travnja 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

stan nekretnineKRALJEVICA / ŠMRIKA – Pri potpisivanju Ugovor o prijenosu prava vlasništva nad zemljištem za izgradnju zgrade POS-ovih stanova u Šmriki krenula je realizacija provedbenog programa društveno poticane stanogradnje za ovaj dio Kraljevice. Ugovor su tada potpisali direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj i kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, a tada je Grad osigurao zemljište i izgradio pristupnu cestu.. Plan je bio da će Šmrika do kraja 2020. – neposredno pored postojećeg Doma u Šmriki – dobiti zgradu s POS-ovim stanovima. Pritom će se, kako je navođeno, urediti i taj centar mjesta.

Zgrada će po planu imati tri etaže: pridzemlje s tri poslovna prostora, prvi i drugi kat s po četiri stana svaki.

“Na dvije etaže s po četiri stana, koje su praktički identične, projektirane su dvije garsonijere, dva jednosobna, dva jedno i pol sobna te dva dvosobna stana”, navođeno je.

No čini se da neće sve ići po planu. Tek je nedavno APN-u poslana pravomoćna građevinska dozvola i tek sada kreće postupak javne nabave za izvođača radova. U idealnim uvjetima ukoliko bude ispravnih prijava i ne bude primjedbi sve će trajati do sredine 2020. godine i tek se tada može krenuti u dokumentacijsko finaliziranje i početak gradnje. Iznova, ukoliko uvjeti budu idealni, odabrani građevinar u roku vršio radove, u najboljem slučaju stvari dolaze na rub 2020. Ponavljamo – u sve to u idealnim uvjetima. Bez restrikcija proračuna koje slijede uslijed korona-virusa, bez produljenja natječaja pri primjedbama (što je gotovo uobičajena stvar u Hrvatskoj), bez mnogo kišnih dana, bez problema izvođača (što je gotovo uobičajena stvar u Hrvatskoj gdje se većina POS-ovih stanova raspada nakon prvog naleta kiše ili bure)… itd., itd., itd.

Ono što se čini mnogo sigurnijim je uređenje okoliša za što je već osigurano 300.000 kuna kako bi se u blizini uredilo dječje igralište.

(Z. Moranjak)