KRAĐE NA RABU I U RIJECI

5. listopada 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

policijaKVARNER – U proteklih par dana policija je na području Primorsko-goranske županije evidentirala tri događaja krađe novčanika. U Barbatu, na otoku Rabu, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik s novcima i dokumentima na štetu 53-godišnjaka, dok su u Rijeci nepoznati počinitelji također otuđili novčanike iz torbe i to 28-godišnjoj hrvatskoj državljanki u zdravstvenoj ustanovi, a 80-godišnjakinji u gradskom autobusu. Ukupna materijalna šteta cijeni se na više od tri tisuće kuna.
Podsjećamo građane na poduzimanje mjera samozaštite i pojačanog opreza. Na osobne stvari bi posebno trebalo pripaziti na javnim mjestima na kojima se kreće veći broj ljudi kao što su autobusi javnog prijevoza, trgovački centri, zatim tržnice, zdravstvene ustanove i slično. Prilikom kupovine bi također trebalo pripaziti na novčanike i druge osobne stvari, koje ni u kom slučaju ne ostavljati u kolicima z kupovinu ili na blagajnama, policama i slično.
“Oprez je potreban i u autobusima posebice u slučajevima guranja i većih gužvi prilikom ulaska i izlaska putnika u kojima džepari koriste situacije i neopreznost putnika koji ostaju bez novčanika”, navode u policiji.