KOSTRENA – Završeni radovi na izgradnji kanalizacije i prelaganju vodovoda u Glavanima

8. kolovoza 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

KOSTRENA – Završeni su radovi na izgradnji 380 metara sanitarne kanalizacije u Glavanima. Investicija vrijedna oko 2 milijuna kuna financirana je iz sredstava naknade za razvoj na području Općine Kostrena, a provedena je putem Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija dok je Općina Kostrena izradila projektnu dokumentaciju i ishodila građevinske dozvole koje je prenijela na KD ViK.

U sklopu investicije izvedeni su novi priključci na kanalizaciju te izgrađeni novi i rekonstruirani postojeći vodovodni priključci. Izvedena je i priprema za nastavak gradnje sanitarne kanalizacije na području naselja Glavani. Tijekom svibnja zatraženo je od KD ViK da se nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava u Glavanima uvrsti u plan gradnje. Radovi na izgradnji započeli  su koncem ožujka i u skladu s planiranim rokovima završeni su u drugoj polovici srpnja. Radove je izvela zajednica ponuditelja Kvarner graditeljstvo d.o.o. i Obrt za uslužne djelatnosti Miletić iz Novog Vinodolskog.

Novoizgrađena dionica sanitarne kanalizacije priključit će se na kanalizacijsku mrežu po dobivanju uporabne dozvole što bi trebalo uslijediti najesen. Mještanima naselja Glavani pisanim će putem na kućnu adresu stići obavijest KD VIK o točnom terminu priključenja.