KOSTRENA – Svečanom proslavom obilježena dva desetljeća vrtića

25. studenoga 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

vrtić kostrena zlatna ribicaKOSTRENA – Svečanim programom koji su pripremila djeca i djelatnici, obilježena su dva desetljeća rada Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“. Brojni roditelji i prijatelji vrtića uživali su u pjesmi, plesu i rođendanskoj torti.

„Ako se osvrnemo unazad, vjerujem da svi skupa imamo puno razloga za zadovoljstvo i ponos, prije svega na to što smo našu djecu odgajali promičući istinske vrijednosti koje će vjerujemo ostati trajno utkane u njihove živote. Naš je vrtić od samog početka više od odgojno-obrazovne ustanove i snažno je integriran u svakodnevni život zajednice, njegujući kulturni identitet, govor, sudjelujući u svim njezinim aktivnostima i potrebama. Nadamo se da smo bili kvalitetna podrška i našim roditeljima, osnažujući ih na njihovom putu roditeljstva. Sve to ne bi bilo moguće bez truda i predanog rada djelatnika vrtića koji je prepoznat i nagrađivan od strane brojnih institucija i ustanova. Nastojat ćemo da i u budućnosti naš vrtić bude prepoznatljiv po kvaliteti rada i mjesto zdravog odrastanja, u koje djeca s veseljem dolaze i s radošću ga se sjećaju.“, istaknula je u svojem govoru ravnateljica vrtića Jasminka Pribanić.

Posebna priznanja uručena su umirovljenim djelatnicama vrtića kao i bivšoj ravnateljici Ingrid Lončarić koja je na toj funkciji provela 16 godina.

U ime Općine Kostrena rođendansku čestitku uputila je i zamjenica načelnika Đurđica Matešić-Bilobrk: „Dvadeset godina rada vrtića i isto toliko generacija polaznika koji su ovdje proveli neke od najljepših i najveselijih trenutaka djetinjstva, stekli prva prijateljstva i brojne korisne navike, najbolje govore o kvaliteti rada i predanosti djelatnika. Nastojanje da budu potpora roditeljima, da osluškuju potrebe svakog djeteta, ali i potrebe zajednice, da njeguju naše “ća”, učinilo ga je mjestom pozitivnih emocija. Želimo im puno uspjeha u daljnjem radu i još puno lijepih i sretnih godina koje će s ponosom obilježavati“.

Na predanom radu djelatnicima je čestitao i predsjednik Upravnog vijeća vrtića doc.dr.sc. Željko Linšak, dipl.san.ing.

Općina Kostrena na proslavu je donijela prigodan poklon za rođendan -didaktičko pomagalo s različitim funkcijama i igračkama koje je odmah dobilo naziv čarobna kutija!