KOSTRENA – stipendije za 28 učenika i 39 studenata

10. studenoga 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Kostrena

Kostrena

KOSTRENA – Za školsku, odnosno akademsku godinu 2020./2021. Općina Kostrena dodijelila je 67 stipendija za što je u proračunu osigurano 487 tisuća kuna. Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvarilo je 22  učenika i 36 studenata. Dodijeljene su i 4 stipendije za učenike slabijeg imovinskog stanja te 2 stipendije za deficitarna zanimanja za učenike i 3 stipendije u kategoriji deficitarnih zanimanja za studente.

Učeničke stipendije iznose 500 kuna mjesečno i isplaćuju se za devet kalendarskih mjeseci. Studentske stipendije iznose 700 kuna mjesečno i isplaćuju se za deset kalendarskih mjeseci. Izdašnijim iznosom stipendiraju se učenici i studenti u kategoriji deficitarnih zanimanja. Stipendiju u iznosu od 900 kuna primaju učenici deficitarnih zanimanja, a stipendiju u iznosu od 1.200 kuna primaju studenti deficitarnih zanimanja  koji studij pohađaju na području Primorsko-goranske županije te 2.500 kuna studenti koji studiraju izvan PGŽ.

Višegodišnja tradicija zajedničkog svečanog potpisivanja ugovora o stipendijama za učenike i studente ove se godine neće održati radi epidemiološke situacije, a učenici i studenti ugovore će dobiti poštom na prijavljene adrese stanovanja.

Programom javnih potreba u obrazovanju i znanosti u koje spadaju i stipendije, Općina Kostrena nastoji svojim mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj potencijala. Uz program stipendiranja, Općina Kostrena sufinancira i troškove prijevoza učenika koji redovito pohađaju srednju školu i poklon bonom od 600 kuna pomaže u nabavci udžbenika i drugih potrepština.