KOSTRENA – RADOVI NA KOMUNALNOJ INFRASTRUKTURI

28. travnja 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
KOSTRENA – “Značajna sredstva ulažu se u komunalnu infrastrukturu u istočnom dijelu Kostrene. Polovicom travnja počeli su radovi na sanaciji 250 metara kolnika i postavljanju oborinske odvodnje na dionici Randići-Sveta Barbara. Ovisno o vremenskim prilikama radovi bi trebali završiti za mjesec dana, a koštat će oko pola milijuna kuna”, navode čelnici Kostrene.
Na dionici od kružnog toka Urinj prema Svetoj Barbari izveden je nogostup u dužini od 150 metara u što je uloženo 140 tisuća kuna. Prema planu se odvijaju radovi na izgradnji rotora u Šoićima. Završeno je autobusno ugibalište i u tijeku je izgradnja rotora. Promet se odvija jednim prometnom trakom i reguliran je semaforima radi čega je potreban dodatan oprez svih sudionika u prometu.

Polovicom travnja pokrenut je postupak javne nabave za gradnju i opremanje reciklažnog dvorišta u Urinju. Vrijednost nabave je 1,8 milijuna kuna, a rok za dostavu ponuda je 16. svibnja. Ukoliko postupak završi bez žalbi, radovi bi trebali početi u lipnju.

Okončan je postupak javne nabave za gradnju nerazvrstanih cesta u Pavekima. S odabranim izvođačem tvrtkom MIKIĆ iz Omišlja zaključen je ugovor o izvođenju radova koji bi trebali započeti polovicom svibnja i završiti koncem godine. Investicija je vrijedna preko 6,5 milijuna kuna.

Jedno od većih ulaganja bit će i proširenje pomoćnog igrališta u Žuknici. Zaključen je ugovor o izradi idejnog i glavnog projekta rekonstrukcije (proširenja) igrališta s tvrtkom Karloline Kling iz Liča. Postojeće pomoćno igralište proširit će se na dimenzije koje udovoljavaju kriterijima za odigravanje utakmica svih uzrasta. Postavit će se nova travnata podloga, riješiti odvodnja te rekonstruirati navodnjavanje i javna rasvjeta. Ishođenje građevinske dozvole očekuje se do kraja 2019., a u 2020. trebalo bi započeti izvođenje radova.